Lajikkeet

Alvar kypsyy ensimmäisenä, marja soveltuu erinomaisesti tuore-ja pakastuskäyttöön.

Aino ja Sine seuraavat perässä. Aino on perusmarja, nopea poimia ja soveltuu kaikenlaiseen käyttöön, monien suosikki. Tuoreena herkullista sellaisenaan, pakastettuna sellaisenaan, smootheihin ja erilaisiin leivonnaisiin.
Sine taasen on sokeripitoisin, pienikokoisena mutta aromikkaimpana puolustaa paikkaansa. Oma suosikki, kuivaan ja pakastan sitä, soveltuu erinomaisesti erilaisiin leivonnaisiin. Hitaampi poimia, mutta mielestäni vastaa uhrattua aikaa. Säilyttää arominsa pisimpään.

Haluttaessa suurta ja hapokasta marjaa Northblue on silloin valinta. Pensaita on satoikäisinä n. 250 kpl, 200 uutta kasvamassa. Aina ei Northbluella ole marjomisvuosi, joten saatavana rajoitetusti .

Siro on Alvarin musta sisarjaloste, marjat tertuissa, maku Alvarin tapaan mieto.

Saani on uusimpia kotimaisia jalosteita, vuodelta 2009, 150 pensasta. Oman makunsa takia sai ystäviä heti ensimmäisenä maistiasvuotenaan.

Mustikoiden maku vaihtelee vuosittain niinkuin vuosikertaviineillä, niin myös mustikoilla on omat vuotensa ja viikkonsa, aurinko saa marjojen sokeripitoisuuden kohoamaan. Hapot muuttuvat sokereiksi ja aromeiksi.

Mustikan poiminnassa sääntönä on se, ettei pidä poimia marjoja joissa on punertavaa, vasta 3 päivää sen jälkeen kun marjat ovat muuttuneet kauttaaltaan sinertäviksi tai mustiksi, maku on parhaimmillaan.
Makuja on monenlaisia, ne pitää vain itse maistaa. Se mikä minusta on maukkainta, ei toisen mielestä ole sinnepäinkään.

Kaakon Nettipalvelu Oy